Όποιον και να ρωτήσεις, θα σου πει πως τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη του γιορτή. Κάτι τα φωτάκια τριγύρω, κάτι η όλη «ζεστή» διάθεση που σου δίνει ακόμα μία αφορμή να έρθεις κοντά με τους αγαπημένους σου ανθρώπους, όλα συντελούν στη μαγεία που περιβάλλει τα Χριστούγεννα. Εκεί, όμως, που ανυπομονούσαμε να διοργανώσουμε τα τραπέζια των ημερών, πάντα υπήρχε κάτι που χαλούσε λίγο την ατμόσφαιρα: ο κόπος των προετοιμασιών.

Φέτος, το JennyGr αποφάσισε να κάνει την ταλαιπωρία παρελθόν, δημιουργώντας 5 πανεύκολες, πεντανόστιμες συνταγές που θα φτιάξουν τα τέλεια χριστουγεννιάτικα τραπέζια. Προτάσεις που θα ικανοποιήσουν κάθε γούστο, φυσικά με τη βοήθεια των ξεχωριστών προϊόντων Μινέρβα που έχουν καταφέρει με τη γεύση και την ποιότητά τους να μεταμορφώσουν τις γιορτές στο σπίτι.

Τα ζουμερά μπιφτέκια γαλοπούλας

Αν υπάρχει ένας ακόμη λόγος για τον οποίο ανυπομονώ για τις γιορτές των Χριστουγέννων, είναι πως πέρα από τις οικογενειακές στιγμές και τα ταξίδια, βρίσκεις τη διάθεση και τον χρόνο να μπεις στην κουζίνα και να φτιάξεις κάτι πραγματικά νόστιμο, ζεστό και comforting. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα λοιπόν και ενώ αναζητάς γιορτινές συνταγές για το Xmas τραπέζι (και όχι μόνο), εγώ θα σου προσφέρω μια πιο υγιεινή, πανεύκολη επιλογή, γιατί είμαι σίγουρη πως το πολύ φαγητό και τα πολλά γλυκά είναι ήδη μέσα στο πρόγραμμα των γιορτών.

Η talk of the town πατατοσαλάτα

Γενικά, είμαι από τους ανθρώπους που, όταν έρχονται Χριστούγεννα, όλα τους φαίνονται υπέροχα. Ναι, ξέρω, ίσως κάπως εκνευριστικό. Υπάρχει, όμως, ένα πράγμα που ποτέ δεν μπορούσα, γιατί πάντα πίστευα πως ήταν ο λόγος που δε με άφηνε να απολαύσω αυτήν την τόσο όμορφη περίοδο και ειδικά τα τραπέζια με την οικογένεια και τους φίλους μου, όπως εγώ ήθελα, στο 100%: η ταλαιπωρία των προετοιμασιών. Ως γνωστή λάτρης της πατάτας, το ταξίδι μου για το «Christmas Done Right» δε γινόταν να μην ξεκινήσει από μία συνταγή που αποθεώνει τη θεϊκή της ύπαρξη.

Το πεντανόστιμο μπριάμ για τους vegan (κι όχι μόνο)

Τα Χριστούγεννα, η κουζίνα μου μεταμορφώνεται σε ένα μικρό «εργαστήριο» αρωμάτων. Φέτος, η μαγεία θα ξεδιπλωθεί με το πεντανόστιμο μπριάμ, μια συνταγή που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά. Καθώς το προετοιμάζω, οι μυρωδιές και τα χρώματά του μου φέρνουν στο μυαλό την παιδική μου ηλικία και μερικά όμορφα μεσημέρια γύρω από το τραπέζι της κουζίνας. Οικογένεια και φίλοι, να μιλάμε, να γελάμε για ώρες και να απολαμβάνουμε μαζί υπέροχες γεύσεις.

Το θεσπέσιο σπετσοφάι


Τα Χριστούγεννα είναι η πιο αγαπημένη μου γιορτή. Στολίζω το σπίτι από νωρίς, περίπου από τα μέσα Νοεμβρίου. Το γεμίζω με διακοσμητικά, λαμπιόνια, κεριά και αρώματα και δημιουργώ την ζεστή ατμόσφαιρα που μου αρέσει να απολαμβάνω όσο τίποτα άλλο αυτή την εποχή! Αυτή την αίσθηση όμως θέλω να τη μοιράζομαι με φίλους και πολύ αγαπημένα πρόσωπα. Έτσι, έχω δημιουργήσει ένα «μίνι μενού» με μερικές εύκολες, γρήγορες και γευστικές σπιτικές συνταγές στις οποίες ανατρέχω κάθε φορά που περιμένω τους καλεσμένους μου.

Τα γρήγορα μελομακάρονα

Τα μελομακάρονα δεν είναι ένα ακόμη γλυκό για τις γιορτές. Έχουν αυτό το ξεχωριστό άρωμα που σε πηγαίνει πίσω στην εποχή που τα έφτιαχνες με τη γιαγιά σου, έτρωγες τη μισή ζύμη ωμή για να βεβαιωθείς ότι έχει γίνει σωστά (απογοητευόσουν λίγο καθώς δεν είχε μπει σιρόπι ακόμη) και το πρώτο ταψί εξαφανιζόταν σχεδόν αμέσως. Επειδή, λοιπόν, για εμένα τουλάχιστον, είναι ένα δώρο για την ψυχούλα, δεν έχει περάσει χρονιά στη δεκαετή καριέρα μου ως ενήλικας χωρίς να τα φτιάξω –καλά και τα έτοιμα, αλλά δεν είναι το ίδιο.