Η μέρα που μετατρέψαμε τα γραφεία μας σε Market ανταλλαγής ρούχων

Η Liquid Media σας ξεναγεί στο δικό της Sustainable Market!

Πόσα ρούχα μπορεί να αντέξει μία ντουλάπα;

Έχεις νιώσει ποτέ ότι τα ρούχα που έχεις στο σπίτι είναι περισσότερα από εκείνα που χωράνε στην ντουλάπα σου και ακόμα περισσότερα από αυτά που μπορεί να αντέξει η ψυχολογία σου;

Λένε ότι ένα καθαρό και τακτικό σπίτι με λίγα πράγματα, είναι ικανό να ελαφρύνει την ψυχολογία σου και το μυαλό σου. Λιγότερα πράγματα στο οπτικό σου πεδίο σημαίνει λιγότερη βαβούρα και λιγότερο καθάρισμα. Επιπλέον, λιγότερες επιλογές όταν ανοίγεις την ντουλάπα σου, σημαίνει λιγότερος χρόνος για να επιλέξεις. Έχεις πάει ποτέ σε ένα εστιατόριο γεμάτο άδεια τραπέζια και σου λένε ότι μπορείς να κάτσεις όπου θέλεις; Κι εσύ δεν μπορείς να αποφασίσεις ποιο είναι το καλύτερο τραπέζι, σπαταλώντας τον χρόνο και τη σκέψη σου σε αυτή την εντελώς ανούσια απόφαση. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και όταν ανοίγεις μία ντουλάπα με πάρα πολλές επιλογές ρούχων.

Μήπως, λοιπόν, χρειάζεσαι ένα ξεκαθάρισμα στην ντουλάπα σου για να αφήσεις πίσω σου όλα εκείνα τα ρούχα που δεν σου κάνουν, δεν τα φοράς ή απλά τα ξεπέρασες; Και να νιώσεις να φεύγει ένα βάρος από πάνω σου, αλλά και να ενισχύσεις το sustainability και την κυκλική οικονομία!

Item 1 of 3

Η Liquid Media, πήρε μέρος στη δράση του Skip για την Κοινωνική Ντουλάπα, που προάγει το sustainability, την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση των ρούχων και δημιούργησε στα γραφεία της ένα sustainable market ρούχων.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης ενέργειας, όλοι οι εργαζόμενοι έφεραν στο γραφείο ρούχα που αγαπούν, αλλά δεν τα φορούν πια και τα αντάλλαξαν μεταξύ τους προάγoντας έτσι την πραγματική έννοια του sustainability και της κυκλικής οικονομίας, στην πράξη!

Τα γραφεία της Liquid Media γέμισαν από ρούχα για όλους και προς όλους. Αντρικά, γυναικεία και παιδικά ρούχα στήθηκαν σε μία γωνιά των γραφείων, όπου όλοι είχαν την δυνατότητα να τα δουν, να διαλέξουν αυτά που τους αρέσουν και να ανταλλάξουν τα δικά τους, που δεν φορούν πλέον, με άλλα!

Έννοιες όπως είναι το Recycle, το Upcycle και η επαναχρησιμοποίηση είναι ιδιαίτερα σημαντικές, ίσως κάθε χρόνο που περνάει, ακόμα πιο σημαντικές, αφού είναι εκείνες που θα μας οδηγήσουν στη βιωσιμότητα του πλανήτη μας. Η ανακύκλωση των ρούχων και η επαναχρησιμοποίησή τους, εγγυώνται λιγότερους ρύπους από βιομηχανίες και εργοστάσια, ενώ, ταυτόχρονα, εξασφαλίζουν ότι λιγότερα ρούχα θα βρεθούν σε σκουπίδια και χωματερές!

Εμείς, ως Liquid Media, θέλουμε να πιστεύουμε ότι βάλαμε το λιθαράκι μας σε έναν τόσο σημαντικό σκοπό και χαρίσαμε στα ρούχα μας, μια νέα ζωή και μία ευκαιρία να δημιουργήσουν νέες αναμνήσεις στην καινούρια τους ντουλάπα!

Τι είναι η Κοινωνική Ντουλάπα Skip:

To Skip εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια φροντίζει και αναζωογονεί τα ρούχα μας. Aπό σήμερα κάνει ένα ακόμη βήμα για την προστασία του πλανήτη μας. Η “Κοινωνική ντουλάπα Skip” σε συνεργασία με την οργάνωση Fabric Republic, συλλέγει ρούχα που δεν τα χρειαζόμαστε πλέον, τα καθαρίζει και τα απολυμαίνει με απορρυπαντικά Skip, τα ξεδιαλέγει και τα διανέμει προς κοινωφελείς οργανισμούς. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που κάνει πράξη την κυκλική οικονομία και προωθεί έντονα το αίσθημα του sustainability, ενώ, ταυτόχρονα, βοηθά ευπαθείς ομάδες. Οι Κοινωνικές ντουλάπες, τις οποίες έχουν επιμεληθεί γνωστοί street artists, βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλεις και σε περιμένουν να χαρίσεις τα ρούχα που δεν χρειάζεσαι πλέον!

Για περισσότερες πληροφορίες και για τις ακριβείς τοποθεσίες της Κοινωνικής Ντουλάπας Skip πατήστε ΕΔΩ ή στα social media του Skip Greece (Facebook, Instagram & Youtube).