Πέντε συμβουλές
για περισσότερη
ευεξία κι ενέργεια

image

Οι στιγμές αποφόρτισης στην καθημερινότητά μας είναι πιο αναγκαίες από ποτέ, για να διατηρούμε την καλύτερη δυνατή σωματική και πνευματική κατάσταση.

Πολλές φορές, η ζωή τρέχει με ρυθμούς που δεν τους προλαβαίνουμε. Οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας συνήθως μας φορτώνουν με περισσότερο άγχος και στρες, από όσο πραγματικά χρειάζεται, με αποτέλεσμα να αναζητούμε τρόπους διαφυγής, για να πάρουμε τις απαραίτητες ανάσες.

Η ευεξία, δηλαδή η καλή ψυχοσωματική κατάσταση, είναι μείζονος σημασίας για την ύπαρξη ενός οργανισμού, για την εύρυθμη λειτουργία του και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής του.

Και καλή είναι η θεωρία, αλλά το σίγουρο είναι πως όλα αρχίζουν από εμάς και τελειώνουν με εμάς. Τι θέλουμε να πούμε; Ότι όλα περνούν από το χέρι μας, για να αλλάξουμε συνήθειες και να βελτιωθούμε, πρώτα από όλα εσωτερικά, κι έπειτα εξωτερικά.

Και σε αυτή την αλλαγή, πολύτιμος βοηθός μπορεί να είναι το AQUA Carpatica, το οποίο αποτελείται από τον μοναδικό συνδυασμό αγνότητας, γεύσης και απόλαυσης μαζί.

bubbles going upwards on a body of water
bubbles going upwards on a body of water

1. Η μαγεία του νερού

Όλα αρχίζουν φυσικά από το «καύσιμο» που βάζει τον οργανισμό μας σε λειτουργία και τον κάνει να κινείται.

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από 60%-70% νερό, συνεπώς μπορεί να κατανοήσει κανείς τη σπουδαιότητά του τόσο για τη ζωή μας, όσο και για κάθε οργανισμό, αφού συμβάλλει στην ανάπτυξή του.

Αναμφίβολα, το νερό είναι απαραίτητο σε κάθε καθημερινή μας δραστηριότητα και ασχολία. Από το πρωινό ξύπνημα, μέχρι τη δουλειά, το μεσημεριανό, τις βόλτες, τις εκδρομές, τη γυμναστική, τον ελεύθερο χρόνο. Είναι αυτό που μας δίνει ενέργεια, μας βοηθά να αποδίδουμε καλύτερα και μας ενυδατώνει, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, που οι θερμοκρασίες «χτυπούν» κόκκινο.

Τα κριτήρια για να πίνουμε καλής ποιότητας νερά είναι πολλά, όπως το να είναι απολύτως μικροβιολογικά αγνό, να έχει ισορροπημένη περιεκτικότητα σε πλούσια μεταλλικά στοιχεία, να έχει πολύ μικρή έως μηδαμινή περιεκτικότητα σε νάτριο, να αναβλύζει από την πηγή, κατόπιν μακρόχρονης υπόγειας γεωλογικής διαδρομής των υδάτων με φιλτράρισμα και εμπλουτισμό σε μεταλλικά στοιχεία, να είναι πλούσιο σε διττανθρακικά άλατα, να είναι κατάλληλο για έγκυες, θηλάζουσες, βρέφη και παιδιά, να έχει δροσερή κι ευχάριστη γεύση και να εμφιαλώνεται στην πηγή, σε αυστηρά προστατευόμενες περιοχές, εκεί όπου απαγορεύεται η προσέλευση και κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα.

Κι αν κάτι από όλα αυτά φαντάζει δύσκολο ή ακατόρθωτο, δεν είναι.

Κι αυτό, διότι το AQUA Carpatica τηρεί όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις ταυτόχρονα.

Η γεύση του είναι απαλή και πρόσχαρη, οι ιδιότητές του ευεργετικές για τον οργανισμό, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ένα λίτρο παρέχει το 41% της συνιστάμενης ημερήσιας πρόσληψης ενός ενήλικα σε ασβέστιο και το 28% για ημερήσια πρόσληψη μαγνησίου.

Επιπλέον, το Φυσικώς Ανθρακούχο Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica έχει μηδέν νιτρικά και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica σχεδόν μηδέν νιτρικά (0.6mgr/l), γεγονός που το καθιστά ιδανικό για άτομα που έχουν αυξημένες ανάγκες ενυδάτωσης, όπως μωρά, παιδιά, μέλλουσες μητέρες, θηλάζουσες, αλλά και για όποιον επιθυμεί έναν πιο ισορροπημένο και υγιεινό τρόπο ζωής.

Κι αν αναρωτιέστε γιατί επιμένουμε τόσο πολύ στην απουσία των νιτρικών,
η απάντηση είναι απλή και βρίσκεται παρακάτω.

Τα νιτρικά είναι ισχυρές οξειδωτικές χημικές ουσίες, οι οποίες μπορεί να έχουν οφέλη για τα φυτά, αλλά είναι επιβλαβείς για τον οργανισμό μας.

Μάλιστα, η Ε.Ε. με ειδική οδηγία τα θεωρεί τον κύριο παράγοντα μόλυνσης των υδάτων στην Ευρώπη κι επέβαλε τον περιορισμό της χρήσης τους.

Η ύπαρξη των νιτρικών στο πόσιμο νερό είναι πιο δραστική και έχει μεγαλύτερη αρνητική επίδραση, διότι, μέσω του νερού, διοχετεύονται σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού.

Το AQUA Carpatica, όμως, φροντίζει να φιλτράρει το νερό με φυσικό τρόπο μέσα από ένα υπόγειο ταξίδι 40 ετών, κάτι που την κάνει την μοναδική μάρκα μεταλλικού νερού στον κόσμο, χωρίς νιτρικά.

Περισσότερα για τα νιτρικά μπορείτε να μάθετε από το παρακάτω video

2. Καλή διατροφή για boost

Το αμέσως επόμενο που πρέπει να προσέξει κάποιος για να επιτύχει ένα καλύτερο επίπεδο ευεξίας κι ενέργειας είναι η διατροφή, σε συνδυασμό φυσικά με το νερό.

Η τήρηση ενός διατροφικού προγράμματος, πλούσιο σε βιταμίνες, πρωτεΐνη και συστατικά στοιχεία απαραίτητα για τον οργανισμό είναι ικανή να μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα σε κάθε επίπεδο. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνετε και την... ατασθαλία σας, όταν θα θελήσετε.

Επίσης, αν νιώθετε ότι δεν μπορείτε να μπείτε κατευθείαν στα «βαθιά», ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι, υπάρχει λύση.

Μπορείτε να κάνετε την αρχή, βάζοντας πρόγραμμα στις ώρες που τρώτε, όσο αυτό είναι εφικτό. Μπορείτε, δηλαδή, να κάνετε τακτά γεύματα (ανά 3-4 ώρες) ή έστω να μην παραλείπετε το πιο βασικό γεύμα της ημέρας, το πρωινό.

assorted vegetables
sliced orange fruit and green round fruits
food in pink bowl
poached egg with vegetables and tomatoes on blue plate
Item 1 of 4
assorted vegetables
sliced orange fruit and green round fruits
food in pink bowl
poached egg with vegetables and tomatoes on blue plate

Με αυτόν τον τρόπο, θα διαπιστώσετε ότι το αίσθημα πείνας που τόσο μπορεί να σας «βασάνιζε», δεν θα είναι πια τόσο συχνό, αλλά θα το ελέγχετε εσείς, όπως θέλετε.

Έτσι, θα «μυηθείτε» σε μια ωραία συνήθεια, η οποία θα βελτιώσει πολύ το πως νιώθειτε, κυρίως ψυχολογικά, κι έπειτα σωματικά.

3. Sweet dreams

Όλοι ξέρουμε πως ένας καλός ύπνος είναι απαραίτητος, για να είμαστε ξεκούραστοι κι έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις της (δύσκολης) καθημερινότητας κάθε πρωί.

Ο «γεμάτος» ύπνος είναι αυτός που μας δίνει ενέργεια και φορτίζει τις μπαταρίες μας, φέρνοντας ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μας, όταν κοιμόμαστε σαν... πουλάκια.

Κανείς δεν αμφισβητεί πως το ιδανικό χρονικό διάστημα ύπνου είναι οι 8 ώρες ημερησίως, αλλά επειδή πολλές φορές μπορεί να το θέλουμε, αλλά δεν το καταφέρνουμε, υπάρχουν μερικά «τρικς».

Όπως το να «ξεκλέβετε» λίγο χρόνο, όταν το επιτρέπει το πρόγραμμά σας, και να απολαμβάνετε έναν ποιοτικό «μικρό ύπνο» (πες το nap, πες το siesta, καταλάβατε τι εννοούμε!), μπορεί να σας αναζωογονήσει και να σας κρατήσει σε εγρήγορση.

Συνήθως 15 με 30 λεπτά το μεσημέρι είναι ιδανικά, για να προσφέρουν ξεκούραση για το υπόλοιπο της ημέρας.

woman sleeping on bed under blankets

Photo by Lux Graves on Unsplash

woman sitting on the stone in front of the ocean
woman in black tank top and black pants walking on sidewalk during daytime
woman sitting on the stone in front of the ocean
woman in black tank top and black pants walking on sidewalk during daytime

4. Περπάτα, τρέξε, απόλαυσε

Κι αφού μιλήσαμε για τα πιο... πρακτικά κομμάτια, αυτά που τα ελέγχουμε λίγο πιο εύκολα στην καθημερινότητά μας, πάμε τώρα και στα έξτρα.

Και αναφερόμαστε φυσικά στις δραστηριότητες. Αν έχετε την ευχέρεια να δίνετε μερικές «ανάσες» στον εαυτό σας, για να κάνετε αυτό που πραγματικά σας αρέσει, τότε πολύ καλά κάνετε!

Αν, πάλι, όχι, τότε θα σας προτείναμε να το δρομολογήσετε, ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι και ο καιρός ενδείκνυται για διάφορα outdoor activities. Παρέα, φυσικά, με το AQUA Carpatica, για να διατηρείτε ενυδατωμένο, δροσερό και φρέσκο τον οργανισμό σας.

Παρόλα αυτά, μην... τρομάζετε! Δεν μιλάμε απαραίτητα για δραστηριότητες που απαιτούν σωματική καταπόνηση και προκαλούν πολλά κιλά ιδρώτα. Δεν λέμε να πηγαίνετε στο γυμναστήριο 3-4 φορές την εβδομάδα, αν δεν το θέλετε.

Αρκεί ακόμα κι ένα απόγευμα ή ένα Σαββατοκύριακο, για να κάνετε αυτό που θέλετε με την ψυχή σας. Από τρέξιμο, χορό, γυμναστήριο, περπάτημα στην παραλία, μέχρι μπόουλινγκ, κολύμπι και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, είτε με παρέα, είτε μόνη.

Οι επιλογές είναι πολλές και σας περιμένουν εκεί έξω να τις ανακαλύψετε!

Μερικές ιδέες που μπορούμε να σας δώσουμε:

 • Να πάτε μια βόλτα στην παραλία ή το πάρκο
 • Να πάτε θερινό σινεμά
 • Να επισκεφθείτε ένα μουσείο ή κάποιο αξιοθέατο
 • Να περπατήσετε στο κέντρο της πόλης
 • Να απολαύσετε ένα καφέ ή να κάνετε shopping therapy με την κολλητή
 • Να πάτε για τρέξιμο στο γήπεδο της (κοντινής σας) γειτονιάς
 • Να αρχίσετε κολυμβητήριο, χορό ή γυμναστήριο
 • Να ανανεώσετε το σπίτι ή το μπαλκόνι σας
 • Να βοηθήσετε στο καταφύγιο ζώων της περιοχής σας
 • Να διαβάσετε το αγαπημένο σας βιβλίο σε ένα παγκάκι
 • Να πιείτε ένα ποτήρι κρασί το βράδυ στο μπαλκόνι σας
 • Να ακούσετε τη μουσική που σας αρέσει

Είτε μόνη, είτε με φίλους, το AQUA Carpatica μπορεί να σας συντροφεύσει σε κάθε στιγμή, φροντίζοντας για την τακτική σας ενυδάτωση, κάθε ώρα και λεπτό της ημέρας.

5. Πάντα να βρίσκετε χρόνο για τους φίλους

Ένας άνθρωπος για να είναι γεμάτος, θέλει δίπλα του και καλούς φίλους.

Είναι αυτοί που χαίρονται με τις χαρές μας και μας δίνουν το χέρι τους για να σηκωθούμε στα δύσκολα. Μαζί τους μπορούμε να μιλήσουμε για όλα όσα μας προβληματίζουν και να κατανοήσουμε καλύτερα τα συναισθήματά μας και τον κόσμο γύρω μας.

Συνεπώς, μας βοηθούν στην εκτόνωση των αρνητικών συναισθημάτων και στην ανακούφισή μας, ενώ μαζί τους μπορούμε να κάνουμε και τις παραπάνω δραστηριότητες, για να περνάμε ωραίο, ποιοτικό χρόνο, ο οποίος μας βοηθά να πιάσουμε το επιθυμητό επίπεδο ευεξίας κι ενέργειας.

Ακόμα κι αν δεν βρίσκετε χρόνο σε μια καθημερινότητα που «τρέχει» με την ταχύτητα του φωτός, πάντα μπορείτε να στείλετε ένα μήνυμα, για να δείτε αν είναι όλοι καλά και να «κερδίσετε» μερικά χαρούμενα λεπτά σε μια κουραστική ημέρα.

photo of three women lifting there hands \
group of people tossing wine glass
woman in blue denim jacket standing beside woman in white shirt
people laughing and talking outside during daytime
Item 1 of 4
photo of three women lifting there hands \
group of people tossing wine glass
woman in blue denim jacket standing beside woman in white shirt
people laughing and talking outside during daytime

Νιώστε την αγάπη του νερού από το AQUA Carpatica.
Το νερό μιας αμφίδρομης αγάπης.