Στη Liquid Media δωρίσαμε τα ρούχα μας για καλό σκοπό

Η mini κοινωνική ντουλάπα του Skip εγκαταστάθηκε στα γραφεία της Liquid Media, για να προσφέρει ρούχα σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Λένε πως δεν υπάρχει πιο όμορφο και πιο αγνό συναίσθημα, από το να προσφέρεις.
Κι έχουν δίκιο.

Με το να μοιράζεσαι, μόνο πιο πλούσιος γίνεσαι πάντα και κάνεις πολλούς άλλους ανθρώπους ακόμα πιο χαρούμενους. Άλλωστε, η αλληλεγγύη κι η ανθρωπιά είναι αυτά που μας... σώζουν κάθε φορά, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Το καλοκαίρι αποτελεί πάντα την ιδανική εποχή για ένα καλό ξεσκαρτάρισμα της ντουλάπας μας. Γι' αυτό κι εμείς στη Liquid Media ψάξαμε και βρήκαμε εκείνα τα ρούχα που δεν φοράμε πια, αλλά είναι σε καλή κατάσταση, κι εγκαταστήσαμε τη δική μας κοινωνική ντουλάπα, για να προσφέρουμε σε εκείνους που έχουν ανάγκη.

Έμπνευσή μας η Κοινωνική Ντουλάπα του Skip, το οποίο φροντίζει και αναζωογονεί τα ρούχα μας εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια.

Τώρα, μέσω αυτής της νέας πρωτοβουλίας, δίνει «δεύτερη ζωή» στα ρούχα, προσφέρει στους συνανθρώπους μας και κάνει ένα ακόμα βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τι είναι η Κοινωνική Ντουλάπα Skip

Η "Κοινωνική ντουλάπα Skip", σε συνεργασία με την οργάνωση Fabric Republic, συλλέγει ρούχα που δεν τα χρειαζόμαστε πλέον, τα καθαρίζει και τα απολυμαίνει με απορρυπαντικά Skip, τα ξεδιαλέγει και τα διανέμει προς κοινωφελείς οργανισμούς.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που κάνει πράξη την κυκλική οικονομία και προωθεί έντονα το αίσθημα του sustainability, ενώ, ταυτόχρονα, βοηθά ευπαθείς ομάδες. Οι Κοινωνικές Nτουλάπες, τις οποίες έχουν επιμεληθεί γνωστοί street artists, βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης και σε περιμένουν να χαρίσεις τα ρούχα που δεν χρειάζεσαι πλέον!

Έτσι κι εμείς φορέσαμε την καλή μας διάθεση και φέραμε τα... πολυφορεμένα μας, για να γίνουμε κομμάτι αυτή της σπουδαίας δράσης. Φέραμε από χειμωνιάτικα μέχρι καλοκαιρινά, επίσημα και casual ρούχα και τα βάλαμε στην αυτοσχέδια κοινωνική μας ντουλάπα, ώστε να βοηθήσουμε κι εμείς στο στόχο ανακύκλωσης 10 τόνων ρούχων σε 1 χρόνο και να ντυθούν 12.000 ευπαθή άτομα.

Item 1 of 5

Συλλογή

  • Επιλέγεις τα ρούχα που θες να δώσεις
  • Βρίσκεις την πλησιέστερη Κοινωνική Ντουλάπα Skip
  • Τα τοποθετείς και κάνεις το καλό

Φροντίδα

  • Συλλογή των ρούχων στις εγκαταστάσεις της Fabric Republic
  • Καθαρισμός/Απολύμανση των ρούχων με απορρυπαντικά Skip
  • Κατηγοριοποίηση/Συσκευασία/Αποθήκευση

Επιδιόρθωση

  • Διανομή προς κοινωφελείς οργανισμούς
  • Επαναχρησιμοποίηση (σχεδιασμός και παραγωγή upcycled δημιουργιών)

Πώς μπορείς να βοηθήσεις κι εσύ;

Είναι πολύ απλό! Επίλεξε τα ρούχα που δεν χρειάζεσαι πια και βρες την πλησιέστερη Κοινωνική Ντουλάπα Skip. Μόλις την εντοπίσεις, τοποθετείς εκεί τα ρούχα σου και τα υπόλοιπα τα... αφήνεις στην Fabric Republic και στην Skip.

Για περισσότερες πληροφορίες ή/ και για τις ακριβείς τοποθεσίες της Κοινωνικής Ντουλάπας Skip μπείτε στο skip.gr/social-closet και στα social media του Skip Greece (Facebook, Instagram & Youtube).

#Recycle #KoinοnikiNtoulapaSkip #SkipGreece