Η μοναδική εμπειρία περιποίησης που θα μας απαλλάξει από την πιτυρίδα

Τα υγιή και λαμπερά μαλλιά μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητά μας. Μας κάνουν να νιώθουμε πιο δυνατές, γεμάτες αυτοπεποίθηση και ότι όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Τι συμβαίνει όμως όταν μας επισκέπτονται ξαφνικά οι ορατές νιφάδες και μας χαλάνε αυτή την εικόνα; Όταν ανοίγει το κεφάλαιο – πιτυρίδα στη ζωή μας σίγουρα νιώθουμε αμήχανα όταν παρατηρούμε αυτές τις ενοχλητικές νιφάδες πάνω στα αγαπημένα μας ρούχα.

Αν νιώθετε ότι είστε οι μόνες που έχετε πιτυρίδα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι δύο δισεκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο σήμερα έχουν πιτυρίδα, κι από αυτές μόνο το 17% χρησιμοποιεί ειδικά προϊόντα κατά της πιτυρίδας.

Οι περισσότερες γυναίκες αγνοούν πολλά σημαντικά πράγματα γύρω από το θέμα και εμείς σας παραθέτουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να το αντιμετωπίσετε σωστά και μεθοδικά.

Τι είναι η πιτυρίδα;

Η αποβολή των νεκρών κυττάρων είναι προϋπόθεση για ένα υγιές τριχωτό με βέλτιστη κυτταρική ανανέωση. Η πιτυρίδα εμφανίζεται όταν ο ρυθμός της κυτταρικής ανανέωσης είναι διπλάσιος και τα νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται.

Όταν τελικά αποκολληθούν, οι μεγάλες λευκές νιφάδες είναι πιο αισθητές από το συνηθισμένο. Όχι μόνο αυτό, αλλά η πιτυρίδα μπορεί να αφήσει το τριχωτό κόκκινο, ερεθισμένο και μερικές φορές υπερβολικά λιπαρό. Βέβαια, χάρη στα κατάλληλα προϊόντα, μπορείτε να αποκτήσετε ξανά υγιές τριχωτό.

Τι προκαλεί την πιτυρίδα;

Οι περισσότερες περιπτώσεις μπορούν να αποδοθούν σε ένα μικροοργανισμό που όλοι έχουμε στο τριχωτό της κεφαλής μας και ονομάζεται Malassezia.

Τρέφεται με το λιπαρό τριχωτό και μπορεί να απελευθερώσει ελαϊκό οξύ, το οποίο προκαλεί ερεθισμό και πιτυρίδα.

Στην Kérastase, ακούμε τις γυναίκες, όχι την αγορά.


Η πολυτελής λύση ενάντια στην πιτυρίδα

Η  Kérastase λοιπόν έρχεται για μια ακόμη φορά να συγχωνεύσει τη δύναμη της προηγμένης επιστήμης με μια πραγματικά πολυτελή, ευχάριστη εμπειρία περιποίησης, σε μια ευέλικτη σειρά που είναι ασφαλής στη χρήση και αποτελεσματικήκατά της πιτυρίδας. Η συνεργιστική αυτή λύση συνδυάζει τη ρύθμιση της ταχύτητας της κυτταρικής ανανέωσης για άμεση εξάλειψη των ορατών νεκρών κυττάρων και αποκατάσταση της ισορροπίας του τριχωτού, με την απαραίτητη δόση φροντίδας για όμορφα, υγιή μαλλιά.

 Η Kérastase αφουγκράστηκε με προσοχή τα συναισθήματα και τους προβληματισμούς των γυναικών σχετικά με την πιτυρίδα ανοίγοντας έναν νέο δρόμο της αντιμετώπισης της που μπορεί να βοηθήσει όλες τις γυναίκες να κυνηγήσουν τα όνειρά τους με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση!

Μέχρι σήμερα οι γυναίκες είχαν περιορισμένες επιλογές στην αγορά αφού τα περισσότερα αντιπιτυριδικά προϊόντα θυμίζουν «φάρμακα», με περίεργες μυρωδιές και σκληρές χημικές ουσίες που καταπονούν τα μαλλιά. Τώρα όμως, μπορούν να τα έχουν όλα, και την άμεση αντιμετώπιση της πυτιρίδας αλλά και μια πολυτελή εμπειρία περιποίησης.

«Αυτό κάναμε κι όταν αποφασίσαμε να λανσάρουμε μια λύση κατά της πιτυρίδας.

Θέλαμε να καταλάβουμε τις γυναίκες, το πώς νοιώθουν, τι τους αρέσει στα υπάρχοντα προϊόντα και, κυρίως, τι τους λείπει.

Συνδυάσαμε αυτή τη βαθιά κατανόηση με τη μοναδική μας εμπειρογνωμοσύνη στην επιστήμη της περιποίησης των μαλλιών, με στόχο να προσφέρουμε κάτι εντελώς καινούργιο:μια πανίσχυρη, αποτελεσματική λύση κατά της πιτυρίδας μαζί με πολυτελή περιποίηση.», δήλωσε η Πρόεδρος του brand, Rosa Carriço.

Η ρίζα του προβλήματος

Μετά από περισσότερα από 30 χρόνια ερευνών, η Kérastase ανακάλυψε ότι αιτία της πιτυρίδας είναι στην πραγματικότητα η επιτάχυνση της κυτταρικής ανανέωσης στο τριχωτό. Η απορρύθμιση αυτή πυροδοτείται από ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες, και επηρεάζει την υγεία του τριχωτού και των μαλλιών πλήττοντας την αυτοεικόνα και την αυτοπεποίθηση όσων πάσχουν από αυτή.

Όπως σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, η επιδερμίδα του τριχωτού ανανεώνεται συνεχώς αποβάλλοντας νεκρά κύτταρα και αναπτύσσοντας νέα. Κάθε 14 ημέρες, τα νέα κύτταρα ανεβαίνουν από τις βαθύτερες στοιβάδες στην επιφάνεια του τριχωτού, σπρώχνοντας τα παλιά κύτταρα προς τα έξω. Υπό κανονικές συνθήκες, αυτά τα κύτταρα αποκολλώνται εύκολα κατά το λούσιμο, και έτσι δεν είναι ορατά στα μαλλιά.

Το άγχος, η κόπωση, οι ορμονικές μεταβολές και οι εξωτερικοί επιθετικοί παράγοντες μπορεί να οδηγήσουν σε υπερπολλαπλασιασμό του μικροοργανισμού malassezia restricta εις βάρος άλλων, ωφέλιμων μικροοργανισμών. Το τριχωτό χάνει την ισορροπία του.

Ο επιδερμικός φραγμός αποδυναμώνεται και δεν μπορεί πια να επιτελέσει τον προστατευτικό του ρόλο έναντι των εξωτερικών επιθετικών παραγόντων, προκαλώντας οξείδωση του σμήγματος και αφυδάτωση και, κατ’ επέκταση, φλεγμονή και δυσφορία. Αντιμέτωπο με αυτή την απειλή, το τριχωτό επιταχύνει τον ρυθμό της κυτταρικής ανανέωσης σε μια προσπάθεια να εκδιώξει τους επιτιθέμενους παράγοντες.

Τα νέα κύτταρα ανεβαίνουν στην επιφάνεια 2 φορές πιο γρήγορα. Μην έχοντας τον χρόνο να ωριμάσουν σωστά, φτάνουν στην ανώτερη στοιβάδα του τριχωτού προτού προλάβουν να αποκολληθούν από τα γειτονικά τους κύτταρα. Τα νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται στην επιφάνεια και κολλάνε μεταξύ τους, σχηματίζοντας ορατές πλάκες και πιτυρίδα.

Η Kérastase αποκωδικοποιεί την πιτυρίδα δημιουργώντας τη σειρά Symbiose

Βασισμένη πάνω σε ισχυρά επιστημονικά θεμέλια, η Symbiose προσφέρει ισχυρή κυτταρική δράση για εξάλειψη της πιτυρίδας, ρύθμιση της ταχύτητας της κυτταρικής ανανέωσης του τριχωτού και αναζωογόνηση των μαλλιών, δημιουργώντας
μια καθαρή και υγιή βάση για όμορφα και λαμπερά μαλλιά.

Τι κάνει ξεχωριστή τη σειρά Symbiose

Χάρη στην επιστήμη της βιοσυγγένειας, η Symbiose συνδυάζει τρία συστατικά αναφοράς για στόχευση της πιτυρίδας εκεί από όπου ξεκινά στο τριχωτό.

Η άμεση απολεπιστική της δράση απομακρύνει τις ορατές νιφάδες μέσα σε 7 εβδομάδες, ενώ εξαλείφει τους μη ωφέλιμους μικροοργανισμούς αφήνοντας χώρο στα ωφέλιμα βακτήρια να αποικίσουν το οικοσύστημα του τριχωτού, για ένα ισορροπημένο τριχωτό χωρίς πιτυρίδα. Και όλα αυτά, προσφέροντας ταυτόχρονα βαθιά περιποίηση στην τρίχα, μέσα από μια ακαταμάχητη εμπειρία που ξυπνά τις αισθήσεις και ένα μοντέρνο άρωμα αναζωογονητικής φρεσκάδας.

Το άρωμα της Symbiose, με νότες εσπεριδοειδών, προσφέρει αυτήν ακριβώς την τονωτική δόση αυτοπεποίθησης που λαχταρά η σύγχρονη γυναίκα. Το άρωμααυτό είναι, δημιουργία των Γάλλων αρωματοποιών Nicolas Beaulieu & Frédérique Terranova, είναι ένα ζουμερό, φωτεινό ταξίδι των αισθήσεων, με οδηγό τη φρεσκάδα που αποπνέουν το μανταρίνι και το σαγκουίνι.

Το ανθισμένο γιασεμί και το απαλό αιθέριο έλαιο καυτερής πιπεριάς εντείνουν ακόμα περισσότερο την αίσθηση πολυτέλειας, για μια εκλεπτυσμένη πτυχή που κάνει το άρωμα καθολικά ελκυστικό.

Για πρώτη φορά, η Kérastase μελέτησε τα συναισθηματικά οφέλη των τελετουργιών της για την περιποίηση των μαλλιών, όπως τα περιέγραψαν καταναλώτριες που έχουν πιτυρίδα.

Να τι είπαν οι γυναίκες αφού χρησιμοποίησαν τα προϊόντα Symbiose στο πλαίσιο κλινικών μελετών:

«Η κατάσταση του τριχωτού & των μαλλιών μου με κάνει να νοιώθω καλά με τον εαυτό μου».

«Νοιώθω καλύτερα το επόμενο πρωί».

Δείτε παρακάτω όλα τα hero products της σειράς Symbiose:

Απολέπιση & Προετμασία

To Micro-Peeling Cellulaire είναι μια περιποίηση κυτταρικής μικροαπολέπισης με κόκκους φυτικής προέλευσης για άμεση απολέπιση των νεκρών κυττάρων και νιφάδων.

Εξυγιαίνει το τριχωτό και καταπραΰνει τις ενοχλήσεις. Η δράση χημικής απολέπισης και το απαλό οξύ προετοιμάζουν το τριχωτό για να διεισδύσουν βαθύτερα οι δραστικές ουσίες κατά της πιτυρίδας.

Λούσιμο

Η σειρά αποτελείται από δυο σαμπουάν. Το Bain Pureté Anti-Pelliculaire που έχει ανάλαφρη σύνθεση για να απομακρύνει την πιτυρίδα ενώ παράλληλα να αποτρέπει τη συσσώρευση λιπαρότητας. Τα μαλλιά ενυδατώνονται και είναι ελαστικά, χωρίς να βαραίνουν.

Το Bain Crème Anti-Pelliculaire με κρεμώδη, ανάλαφρη σύνθεση περιποίησης που απομακρύνει την πιτυρίδα και τις νιφάδες, ενώ ενυδατώνει και καταπραΰνει το ξηρό τριχωτό. Το τριχωτό καθαρίζεται σε βάθος. Τα μαλλιά ενυδατώνονται, μαλακώνουν και ανασηκώνονται στη ρίζα.

Κύριος στόχος και των δυο σαμπουάν είναι να απολεπίσουν και να απομακρύνουν την ορατή πιτυρίδα & τις νιφάδες στο τριχωτό της κεφαλής χωρίς να αποδυναμωθεί η τρίχα.

Περιποίηση

Το Fondant Apaisant Essentiel απευθύνεται στο ευαίσθητο τριχωτό με τάση πιτυρίδας. Έχει ενυδατική σύνθεση που καταπραΰνει τις ενοχλήσεις και διατηρεί ισορροπημένο το φράγμα του τριχωτού. Έντονα περιποιητική αλλά ταυτόχρονα ελαφριά για το τριχωτό και τα μήκη. Γεμίζει και ενυδατώνει την τρίχα για μαλλιά με υγιή όψη.

Η Masque Revitalisant Essentiel είναι ειδικά σχεδιασμένη για ταλαιπωρημένα μαλλιά με τάση πιτυρίδας. Ξεμπερδεύει τα μαλλιά βοηθώντας στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων που έχουν παγιδευτεί στα μήκη. Προσφέρει εντατική θρέψη συμβάλλοντας στην υγιή όψη των δυνατών μαλλιών με ζωντάνια.

Θεραπεία

Ο πρώτος ορός νυκτός κατά της πιτυρίδας, με κυτταρική τεχνολογία

Το Sérum Cellulaire Nuit Anti-Pelliculaire Intensif είναι ένας πανίσχυρος, ανάλαφρος ορός –μια πρωτοποριακή σύνθεση που ανέπτυξε η Kérastase – που επανασυγχρονίζει την κυτταρική ανανέωση, για 8 ώρες συνεχούς δράσης ενάντια στην πιτυρίδα.

Το σαλικυλικό οξύ καθαρίζει το τριχωτό απολεπίζοντας τα νεκρά κύτταρα, ενώ το συστατικό Piroctone Olamine και το Bifidus επανεξισορροπούν το οικοσύστημα του τριχωτού προλαμβάνοντας την επανεμφάνιση της πιτυρίδας.

Οι γυναίκες λάτρεψαν αυτό το καινοτόμο προϊόν στις ποιοτικές μελέτες μας, θεωρώντας το ως εξαιρετικά αποτελεσματικό μακροπρόθεσμα. Η χρήση το βράδυ το κάνει να θυμίζει τελετουργικό για την περιποίηση της επιδερμίδας

Credits

Επιμέλεια: Ελένη Τσούτση