Γιατί ένα καθαρό σπίτι ισοδυναμεί με
καθαρό μυαλό

image

Είσαι κι εσύ από εκείνους τους ανθρώπους που δεν μπορούν να λειτουργήσουν αν υπάρχει χάος γύρω τους;
Δεν είσαι μόνη!

Έχεις μπει ποτέ σπίτι μετά από μία δύσκολη μέρα και να το έχεις βρει πεντακάθαρο και μαζεμένο; Έχεις νιώσει υπέροχα; Αν ναι, τότε δεν είσαι η μόνη, αφού το καθαρό σπίτι συνδέεται με την καλή ψυχολογία. Και δεν το λέμε μόνο εμείς, το λέει και η επιστήμη!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα φορτωμένο σπίτι με πράγματα σκορπισμένα παντού, δεν μας βοηθά να συγκεντρωθούμε και πολλές φορές αυξάνει τα επίπεδα στρες στον οργανισμό μας. Αυτό συμβαίνει γιατί η ακαταστασία, δίνει το “σήμα” στον εγκέφαλο ότι υπάρχουν “μισοτελειωμένες δουλειές”, κάτι που αυξάνει τα επίπεδα του άγχους και δεν αφήνει το άτομο να ηρεμήσει και να χαλαρώσει, αφού σκέφτεται
συνέχεια όλα όσα πρέπει να κάνει και έχει αφήσει στη μέση.

Αντίστοιχα, ένα καλά οργανωμένο σπίτι, όπου όλα έχουν τη θέση τους, δημιουργεί θετικά συναισθήματα στο άτομο και του δίνει την αίσθηση της επιτυχίας!

Επιπλέον, έρευνες έχουν δείξει ότι το καθάρισμα του σπιτιού, επιδρά θετικά στην ψυχική υγεία!

Έχετε νιώσει κι εσείς ποτέ ότι χαλαρώνετε μόνο και μόνο επειδή βάζετε σκούπα για παράδειγμα; Αυτό συμβαίνει επειδή μέσα από το καθάρισμα του σπιτιού,το άτομο αποκτά μία αίσθηση ελέγχου του περιβάλλοντός του, ενώ παράλληλα, το καθάρισμα αγκαλιάζει το άτομο με ένα αίσθημα ηρεμίας και ικανοποίησης.

Πώς να διατηρήσεις το σπίτι σου και το μυαλό σου πιο καθαρό;

bubbles going upwards on a body of water
bubbles going upwards on a body of water

1. Ξεκίνησε από μικρά πράγματα

Δεν χρειάζεται να ξεκινήσεις το καθάρισμα και την οργάνωση του σπιτιού από κάτι μεγάλο που απαιτεί χρόνο.

Προτίμησε το καθάρισμα του νεροχύτη ή να βάλεις τα σιδερωμένα ρούχα στη θέση τους, ώστε να νιώσεις ότι έχεις πετύχει κάτι!

2. Έχε μαζί σου τους σωστούς συμμάχους

Αν βαριέσαι το καθάρισμα ή δεν έχεις χρόνο, χρειάζεσαι σωστό εξοπλισμό στο πλευρό σου. Η Kärcher θα σου λύσει τα χέρια με μοναδικές, εύχρηστες λύσεις καθαρισμού, ώστε να κατακτήσεις το «βουνό» εύκολα και οικονομικά, χωρίς κόπο και με την άφταστη αποτελεσματικότητα που μόνο η Kärcher μπορεί να εγγυηθεί.

Από τις κλασικές σκούπες οικιακού καθαρισμού της Kärcher, VC, μέχρι τα σκουπάκια CVH2, που σου προσφέρουν ευελιξία και αποτελεσματικότητα, το καθάρισμα του σπιτιού θα
γίνει παιχνιδάκι!

Άλλωστε με τόσο εύκολη εφαρμογή, καθόλου βάρος και χωρίς καλώδια, τα συγκεκριμένα δύο μοντέλα θα κάνουν το καθάρισμα αποδοτικό και απολαυστικό!

Επιπλέον, η Kärcher καλύπτει το συνολικό καθαρισμό, εντός και εκτός σπιτιού με τα πλυστικά Κ Compact για το μπαλκόνι, τον κήπο, ακόμα και για το αυτοκίνητο.

Ειδικά, το "βαρύ πυροβολικό", οι σκούπες πολλαπλών εφαρμογών WD με ισχυρή απορροφητική δύναμη και ξηρή και υγρή αναρρόφηση, θα σου λύσουν τα χέρια!

Μια ακόμα επιλογή είναι η σκούπα Τ11/1, η οποία διαθέτει φίλτρο HEPA 14, που προστατεύει από μικρόβια, ιούς και covid, έχει μεγάλη δύναμη αναρρόφησης κι είναι πολύ ελαφριά, με μεγάλη ανθεκτικότητα.

3. Θέσε ένα όριο χρόνου

Ακόμα κι αν αυτό είναι μία φορά την εβδομάδα ή λίγα λεπτά κάθε μέρα, θέσε ένα χρονικό περιθώριο στο οποίο θα σχολείσαι με κάτι μικρό μέσα στο σπίτι, ώστε να μη μαζεύονται πολλά και δημιουργείται χάος που δεν μπορείς να διαχειριστείς αργότερα.

Ένα καθαρό σπίτι, με λιγότερα πράγματα και πατώματα που είναι λαμπίκο επιδρούν θετικά τόσο στην ψυχολογία μας, όσο και στην παραγωγικότητά μας. Κι αν νομίζεις ότι ένα καθαρό σπίτι είναι δύσκολο να επιτευχθεί, τότε μάλλον δεν έχεις δοκιμάσει τις σκούπες Kärcher.

woman sleeping on bed under blankets

Photo by Lux Graves on Unsplash

4. Ζήτα βοήθεια

Σε περίπτωση που δεν μένεις μόνη σου στο σπίτι, μοίρασε με τον συγκάτοικο ή σύντροφό σου τις δουλειές του σπιτιού.

Αφιερώστε μία συγκεκριμένη ώρα μέσα στην εβδομάδα, ο ένας με το σκουπάκι Kärcher CVH 2 στο χέρι, το gadget για κάθε χρήση σε κάθε σημείο, και ο άλλος με την σφουγγαρίστρα, θα τελειώσετε το καθάρισμα του σπιτιού ακόμα πιο γρήγορα και θα έχετε χρόνο να απολαύσετε το αποτέλεσμα των κόπων σας, αράζοντας στον καναπέ σας.