JennyGr presents

Το 24ωρο μίας μασχάλης

Με έμπνευση από το Dove ArtPit Collection, την έκθεση φωτογραφίας της Dove αφιερωμένη στην υποτιμημένη ομορφιά της μασχάλης, το JennyGr παρουσιάζει το 24ωρο μιας μασχάλης για να τονίσει κάτι απλό, αλλά τόσο σημαντικό: η ομορφιά βρίσκεται παντού, αρκεί να ξέρεις που να κοιτάξεις.

Η γυναικεία μασχάλη είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα σημεία στο σώμα μας. Γιατί όμως; Γιατί η αντίληψή μας για ένα μέρος του σώματός μας να ορίζεται από την διαδεδομένη κοινωνική γνώμη ως μη καλαίσθητο, μη ερωτικό, μη ουσιώδες; 

Το σώμα μας, στην ολότητά του, είναι ό,τι πιο σημαντικό έχουμε, ενώ τα όποια σημάδια του μας κάνουν ιδιαίτερους και μοναδικούς. Η γυναικεία μασχάλη δεν ήταν ποτέ ένα αγαπημένο σημείο του. Αρνητικά σχόλια για το σχήμα της, την τριχοφυΐα της, την όψη της, την οσμή της ακούγονται από όσο θυμόμαστε τον εαυτό μας -από άλλους κι από εμάς τις ίδιες.

Ειδικά για τις γυναίκες, όμως, η μασχάλη είναι ένα σημείο του σώματος που χρησιμοποιούμε καθημερινά χωρίς καν να το σκεφτόμαστε. Πώς λοιπόν ένα τόσο σημαντικό κομμάτι μας, μπορεί να είναι αποκρουστικό; Η ενοχική εικόνα που έχουμε για τη μασχάλη μας περιορίζει από το να δούμε την ομορφιά της, τη χρησιμότητά της στη ζωή μας, αλλά και το τι μπορεί να σημαίνει για τους δικούς μας ανθρώπους.

Χρησιμότητα

Μέσα σε ένα απλό 24ωρο, όλες μας οι κινήσεις εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα χέρια μας. Η μασχάλη αναλαμβάνει δουλειά σε δεκάδες στιγμές της μέρας μας, ακόμη και ασυναίσθητα. Γιατί λοιπόν να μη της δώσουμε τη σημασία που της αξίζει;

Σημασία

Κρησφύγετο από τον κόσμο. Έτσι βλέπουν τα παιδιά την αγκαλιά και το κούρνιασμά τους στη μασχάλη της μητέρας. Εκεί βρίσκουν στοργή και τρυφερότητα. Η σωματική επαφή είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια των ανθρώπινων σχέσεων. Η σύνδεση που δημιουργείται μέσω του αγγίγματος, μπορεί να ξεπεράσει πολλά αρνητικά συναισθήματα που δημιουργεί η φορτική καθημερινότητα. Ας μη διστάζουμε να δείχνουμε τη στοργή μας πρώτα προς εμάς και έπειτα προς όσους αγαπάμε.

Αποδοχή

Τη στιγμή που θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε το ίδιο μας το σώμα και πως δεν μεγαλώνουμε ξεχωριστά, αλλά μαζί του, τότε μόνο μπορεί να επέλθει η αποδοχή. Η αποδοχή της μασχάλης ως ένα μέρος μας που προσφέρει πολλά, σε εμάς και τους γύρω μας, θα μας κάνει να την αντιμετωπίσουμε, επιτέλους, με τη φροντίδα που της αξίζει. Ακριβώς όπως και με όλα τα υπόλοιπα μέρη του σώματός μας, η μασχάλη μας είναι δική μας για να την αναδείξουμε όπως θέλουμε, όπως μας εκφράζει καλύτερα. Και αυτό πρέπει να κάνουμε.

Ενηλικίωση

Κάθε γυναίκα αντιμετωπίζει διαφορετικά το πέρασμα του χρόνου. Κάθε κομμάτι του σώματός μας ωριμάζει με τον χρόνο. Όμως αντί να το απαρνιόμαστε, γιατί να μην αγκαλιάσουμε την ενήλικη πλευρά του; Σημάδια, αποχρωματισμοί, χαλαρότητα του δέρματος, κουρασμένη επιδερμίδα. Ναι, όλα αυτά ακούγονται «άσχημα», αλλά τι ορίζουμε ως άσχημο στην παραγματικότητα; Αυτό που δεν συνάδει με τα πρότυπα ομορφιάς. Ομορφιά, όμως, είναι ό,τι θέλουμε εμείς.

Αγάπη

Τι βλέπεις όταν κοιτάζεις τη μασχάλη σου;

Γραμμές κούρασης, διχρωμίες, μικρές ή μεγαλύτερες ελιές, τη «σκιά» των 3 ημερών μετά το ξύρισμα, τις μικρές τριχούλες που σου ξέφυγαν (μπορεί και κάποιες άσπρες), τον ιδρώτα από την ασταμάτητη κίνηση.

Τι θα έπρεπε να βλέπεις;

Το παιδί ή τον/την σύντροφό σου, που στη μασχάλη σου βρίσκει συντροφιά, ανακούφιση, τρυφερότητα, αφορμή για παιχνίδι. Το σημαδάκι που έμεινε για πάντα από την πρώτη φορά που προσπάθησες να κάνεις αποτρίχωση μόνη σου και έπειτα σε βοήθησε η μαμά σου να το κάνεις σωστά, δημιουργώντας μια αξέχαστη ανάμνηση μεταξύ σας. Το απαλό δέρμα που σου προσφέρει η φροντίδα του Dove, κάτω από το οποίο βρίσκονται όλοι οι δυνατοί σου μύες, που κάνουν τη μασχάλη το στήριγμά σου, κάθε μέρα. 

Δες τη μασχάλη σου για αυτό που πραγματικά είναι, χωρίς αναίτιες ντροπές και ξεπερασμένα ταμπού. Ζήσε πιο ανέμελα, αγκάλιασε περισσότερο, παίξε περισσότερο, φρόντισε εσένα και τις μασχάλες σου περισσότερο.

CREDITS

Starring
Sofia Drougka

Introducing
Christina Bilioni

Video / Editing
Dora Dimitriou

Production
Katerina Nanopoulou

Concept
Eleni Kechagia
Naya Kostiani
Christina Roka

Editor in Chief
Naya Kostiani

Commercial Director
Nikitas Mantas

Account Director
Klodiana Lekka

Makeup & Hair Expert
Panos Pantos

Nails
Bona