ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ FORUM "ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ";

Μια μέρα για τη γυναίκα, μια μέρα από εμάς, για όλες εμάς.

Για τη γυναίκα που προσπαθεί να προσεγγίσει κάθε απαίτηση της καθημερινότητας ως νέα πρόκληση, τη γυναίκα ποu νοιάζεται, διεκδικεί, θέλει με πάθος και υπομονή, δεν βάζει όρια στους ορίζοντες ούτε στα όνειρά της, επιδιώκει την εξέλιξη του εαυτού της και του κόσμου γύρω της, αφουγκράζεται την εποχή στην οποία ζει,
είναι δυναμική και τρυφερή, δυνατή με τις αδυναμίες της, επίκαιρη και ρομαντική.
Θεά όσο και γήινη.
Απλώς και μεγαλειωδώς Γυναίκα.
Μια μέρα για μας, για κάθε μία από μας.
Για να μοιραστούμε τα όνειρα και τις ανησυχίες μας και να διευρύνουμε τις σκέψεις και τις προοπτικές μας.

ΣΤΟΧΟΣ

Μέσα από επτά διαφορετικές θεματικές, 9 διαφορετικούς ομιλητές, αλληλεπιδράσεις και Q&As,
μαθαίνουμε, μοιραζόμαστε εμπειρίες, εμπνεόμαστε, επικοινωνούμε, αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας, κατανοούμε τη φύση, τις δυνάμεις και τις αδυναμίες μας.

Κορυφαίες προσωπικότητες από διαφορετικούς χώρους μοιράζονται
προσωπικά βιώματα και οράματα,
δίνουν απαντήσεις σε θέματα που μας απασχολούν, προτείνουν τρόπους, “εργαλεία”, τεχνικές και ανασύρουν ιστορικά παραδείγματα, που θα μας βοηθήσουν να προσεγγίσουμε την καθημερινότητα με μια άλλη οπτική, καθώς και να βρούμε ισορροπία ανάμεσα στις πολλαπλές προκλήσεις και στις προσωπικές ανάγκες μας.

AGENDA

9:00 registration
09:45 Welcome speech από τη Τζένη Μπαλατσινού,
Executive Consultant Jenny.gr

A’ PART

09:55 Εισαγωγή Μάκης Προβατάς, δημοσιογράφος - moderator

10:00 – 10:40  Μαρία Ευθυμίου, Ιστορικός -
Καθηγήτρια, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ:
“Γυναίκα και ηγεσία στην ιστορία”

10:45 - 11:15  Matina Agiorgiti, HERITAGE MUSE - Personal Coach οικογενειακών σχέσεων και κληρονομιάς: “Διαδοχή και προσωπική εξέλιξη”

11:15 – 11:45 James Kaliardos, Makeup Artist @ The Wall Group,
VISIONAIRE founder/director
"Reclaiming your Beauty / Διεκδικώντας την ομορφιά σου"

Break 30'

 B’ PART

12:15 - 12:55 Θεοφάνης Τάσης, Φιλόσοφος, Καθηγητής Σύγχρονης Πρακτικής Φιλοσοφίας Alpen-Adria Universität: “Η ερμηνεία του έρωτα”

13:00- 13:40 Γιώργος Νικολαΐδης, Ψυχίατρος, MD, MA, MSc, PhD, Διευθυντής Δ/νσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας - Κέντρο για την Μελέτη και την Πρόληψη της Κακοποίησης – Παραμέλησης των Παιδιών, Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού:
“Οι κυκλικές διαδρομές της βίας”

13:45 - 14:15 Άντα Γιαννεσκή, Communications Director IKEA - House Market SA:
“Αποδέξου τα στερεότυπα και κάνε τα υπερόπλο”

Break - 30'

 C’ PART

14:45 Ευχαριστήρια ομιλία: Λίτσα Ρητά, Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Μεταμόρφωσης Καρδίτσας

14:55 - 15:30 Πολύκαρπος Νικολόπουλος, Εναλλακτικός Θεραπευτής, Αστρολόγος & Εισηγητής Θεραπευτικής Αστρολογίας στο Κ.Δ.Β.Μ. "Εναλλακτική Παιδεία":
“Θεραπευτική αστρολογία και γυναικεία φύση”

15:35 - 15:45  Στέλιος Μαλακόπουλος,  Παραολυμπιονίκης στο άλμα εις μήκος
"Από το πρώτο βήμα στην κορυφή"

15:50 - 16:20 Βάννα Μαρκετάκη, Διευθύντρια Σωματείου ΕΛΙΖΑ -Εταιρεία Κατά της Κακοποίησης του Παιδιού:
"Όλα όσα μου έμαθε το Σωματείο Κατά της Κακοποίησης του Παιδιού Eliza που θα έπρεπε να γνωρίζω ως πολίτης, γυναίκα και μητέρα"

16:25 - 17:00 Ελευθερία Ντεκώ, Lighting Designer - Επίκουρη Καθηγήτρια, Σχολή Καλών Τεχνών, Α.Π.Θ.: “Επαγγελματική ασφάλεια και αλλαγή πορείας”

INFO

 • Πότε: 19 Απριλίου 2024
 • Διάρκεια: 09:00 - 17:00
 • Venue: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Δ. Μητρόπουλος
 • Εισιτήρια: 30€* για φυσική παρουσία (συμπεριλαμβάνεται, goodie bag, βεβαίωση παρακολούθησης)
  *Τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν στην ανθρωπιστική οργάνωση HUMANITY GREECE για την στήριξη και ανακαίνιση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μεταμόρφωσης Καρδίτσας. Πρόκειται για το σημείο όπου κατάφεραν και διασώθηκαν 70 πολίτες του χωριού Μεταμόρφωση τις πρώτες ώρες της έλευσης της κακοκαιρίας Daniel. Ο χώρος είναι ορόσημο για τους ανθρώπους του χωριού, αφού δυστυχώς η τοπική κοινωνία θρήνησε ανθρώπινες ζωές. Μέχρι και σήμερα οι οικογένειες λαμβάνουν μηνιαία ανθρωπιστική βοήθεια.
 • SPEAKERS

  Mαρία Ευθυμίου

  Η Μαρία Ευθυμίου είναι Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), στο οποίο δίδαξε από το 1981 έως το 2022. Νωρίτερα, σπούδασε Ιστορία στο ΕΚΠΑ κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, στο Παρίσι. 

  Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε Επιτροπές Ιστορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ έχει σημαντικές συμβολές σε επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά Ιστορίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παράλληλα, έχει συγγράψει και επιμεληθεί 6 βιβλία Ιστορίας καθώς και περί τα 85 άρθρα και μελέτες.

  Aπό το 2007 διδάσκει δωρεάν, σε όλη την Ελλάδα, κύκλους παγκόσμιας και ελληνικής Ιστορίας. Τα μαθήματα αυτά έχουν καλύψει πάνω από 10.000 ώρες διδασκαλίας και τα έχουν παρακολουθήσει δεκάδες χιλιάδες άτομα. 

  Το 2013 τιμήθηκε με το «Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην Β. Ξανθόπουλου – Στ. Πνευματικού».

  Matina Agiorgiti

  Είναι η ιδρύτρια της Heritage Muse – ενός boutique agency συμβούλων που στηρίζει κληρονόμους εμβληματικών περιουσιακών στοιχείων και ιδιοκτήτες πολιτιστικών asset στην Ευρώπη, στο προσωπικό τους ταξίδι ως θεματοφύλακες και υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων.

  Αξιοποιώντας πάνω από τριάντα χρόνια εμπειρίας στο heritage management σε συνδυασμό με τη μεθοδολογία personal coaching, βοηθά τους πελάτες της να αποκτήσουν μια βαθύτερη οπτική για τις ατομικές προκλήσεις, τα διλήμματα και τα συστημικά οικογενειακά θέματα που επηρεάζουν τη ζωή και την περιουσία τους.
  Στην Ελλάδα, η Ματίνα είναι σύμβουλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διατηρητέων Κτιρίων/ Μνημείων και διαχειρίζεται την ιστορική κατοικία και συλλογή της οικογένειάς της.

  James Kaliardos

  Είναι make up artist με έδρα τη Νέα Υόρκη. Είναι επίσης ο ιδρυτής του θρυλικού agency VISIONAIRE το οποίο συνεργάζεται με καλλιτέχνες και influencers δημιουργώντας πολυτελείς εκδόσεις, διαδραστικές εμπειρίες, installations και upper περιεχόμενο. 

  Συνδυάζοντας τη δημιουργική του ματιά με τον κομψό μινιμαλισμό, ο James Kaliardos έχει συνεργαστεί με brands όπως η Louis Vuitton, η NARS, η MAC και η Tom Ford Beauty, αλλά και με μερικούς από τους πιο επιδραστικούς φωτογράφους του αιώνα όπως οι Paolo Roversi, Juergen Teller, Steven Meisel, Ellen von Unwerth, Steven Klein, Steven Meisel, καθώς και τους θρυλικούς φωτογράφους Irving Penn και Richard Avedon. Τα project τους έχουν δημοσιευτεί σε εκδόσεις των Vogue, Harper's Bazaar, Interview, Elle, Vanity Fair και W Magazine. Μερικά από τα πρόσωπα που έχουν αφεθεί στα θαυματουργά του χέρια είναι οι: Madonna, Angelina Jolie, Miley Cyrus, Naomi Campbell, Gisele, Scarlett Johansson, Lady GaGa, Beyonce, Nicole Kidman, Kate Winslet, Jennifer Connelly κ.α.

  Θεοφάνης Τάσης

  Διδάσκει Σύγχρονη Πρακτική Φιλοσοφία στο Alpen-Adria-Universität στην Αυστρία και είναι επισκέπτης καθηγητής στο Universität St. Gallen στην Ελβετία. Διετέλεσε Stanley J. Seeger Fellow στο Πανεπιστήμιο του Princeton, Marie Curie Fellow στο Université Saint-Louis στις Βρυξέλλες και Erasmus Fellow στο Freie Universität Berlin. 

  Η έρευνά του αφορά τη σχέση πολιτικής, ηθικής και ανθρώπινης αναβάθμισης με επίκεντρο τις έννοιες εικόνα, θνητότητα και τέχνη του βίου. Τα έργα του “Πολιτικές του Βίου: Η Ειρωνεία” και “Καστοριάδης: Μια Φιλοσοφία της Αυτονομίας” έχουν βραβευθεί με το Καυταντζόγλειο βραβείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ το “Ψηφιακός Ανθρωπισμός: Εικονιστικό Υποκείμενο και Τεχνητή Νοημοσύνη” ήταν υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο Δοκιμίου 2020. 

  Έχει επίσης κυκλοφορήσει στα ελληνικά τα έργα “Εν Μέση Οδώ”, “Φιλοσοφία της Ανθρώπινης Αναβάθμισης”, “Πολιτικές του Βίου ΙΙ: Η Επιμέλεια Εαυτού στην Εικονιστική Κοινωνία”, “Φάρμακον” και τις ποιητικές συλλογές “Φυσιολογικά Ευρήματα” και “Απογεύματα στον Καπιταλισμό”.

  Γιώργος Νικολαΐδης

  Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατέχει από το 2001 την ειδικότητα της Ψυχιατρικής. 

  Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν μια σειρά από πεδία όπως οι Επιστήμες της Δημόσιας Υγείας, η Επιδημιολογία, οι Πολιτικές Υγείας, η Κακοποίηση – Παραμέληση των Παιδιών και οι Τεκμηριωμένες Κοινωνικές Πολιτικές Παιδικής Προστασίας. 

  Έχει εργασθεί σε διάφορες μονάδες παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας του δημοσίου, ιδιωτικού και μη-κερδοσκοπικού τομέα, ενώ, παράλληλα, ασκεί κλινικά την ειδικότητα της ψυχιατρικής. Από το 2005 έχει αναλάβει την θέση του Διευθυντή Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού. 

  Έχει συμμετάσχει ως Επιστημονικός Υπεύθυνος ή ως Κύριος Ερευνητής σε μια σειρά εθνικά και διακρατικά προγράμματα, με αντικείμενο κυρίως την προστασία των παιδιών από την βία και τη θυματοποίηση. 

  Έχει διδάξει σε διάφορα Ελληνικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (Πάντειο, ΕΚΠΑ, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας), ενώ από το 2020 απασχολείται ως Συνεργαζόμενο Επιστημονικό Προσωπικό (Σ.Ε.Π.) στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. 

  Άντα Γιαννεσκή

  Είναι στέλεχος marketing και επικοινωνίας για περισσότερα από 20 χρόνια . Έχοντας διατελέσει Διευθύντρια Διαφήμισης και Marketing Manager της IKEA, Brand Manager στη Samsung και σε άλλα ηλεκτρονικά brand, τα τελευταία χρόνια κατέχει τη θέση της διευθύντριας Επικοινωνίας του House Market SA (franchise IKEA για Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία). Επιπλέον, είναι πιστοποιημένη διαμεσολαβήτρια για την Inter-IKEA (senior coach) και έχει οργανώσει σημαντικό αριθμό εκπαιδευτικών workshop (για την ΙΚΕΑ στην Ελλάδα και διεθνώς, αλλά και τον Όμιλο Φουρλή, το AUEB κ.λπ.). Άλλωστε, η διδασκαλία είναι κάτι που η ίδια απολαμβάνει πραγματικά. 

  Είναι επίσης, μέλος της του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του American community school και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Διαφημιστών Ελλάδος.
  Mεγάλωσε ανάμεσα στο Τορόντο και την Αθήνα, είναι κάτοχος MBA από το Southern New Hampshire University με εξειδίκευση στο αθλητικό marketing και κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου της της αρέσει ο αθλητισμός, η μαγειρική, τα ταξίδια και το binge watching. 

  Πολύκαρπος Νικολόπουλος

  Ο Πολύκαρπος Νικολόπουλος, παράλληλα  με τις σπουδές του στη συντήρηση παλαιών βιβλίων, την καλλιτεχνική βιβλιοδεσία, την παλαιογραφία και την επί χρόνια εργασία του στον χώρο του βιβλίου, αναζήτησε και ερεύνησε εναλλακτικές θεραπείες μέσω της ανατολικής φιλοσοφίας του Ζεν, με ειδίκευση ως Reiki master, Tachyon healer, αλλά και Dynamic Meditation Instructor. 

  Όλη αυτή η αναζήτηση τον οδήγησε στο μεγάλο κόσμο της Αστρολογίας, που ασχολείται με τις αισθήσεις, τα συναισθήματα, την διαίσθηση, την αποδοχή και την κατανόηση του βάθους της ανθρώπινης φύσης αλλά και της Θεραπευτικής Αστρολογίας ως οδηγού στην εξελικτική πλοήγηση στις εμπειρίες της ζωής. 

  Διδάσκει αστρολογία για θεραπευτές αλλά και όσους ενδιαφέρονται να εντρυφήσουν στις εναλλακτικές θεραπείες και την ίαση με ολιστική προσέγγιση στο Κ.Δ.Β.Μ. “Εναλλακτική Παιδεία”. 

  Στέλιος Μαλακόπουλος

  Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και συνεχίζει τις σπουδές του στο τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι διακεκριμένος αθλητής και Παγκόσμιος Πρωταθλητής του στίβου, κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο άλμα εις μήκος κατηγορίας Τ62.
  Ένα τροχαίο ατύχημα τον Αύγουστο του 2015 έμελλε να αλλάξει για πάντα τη ζωή του, καθώς είχε αποτέλεσμα να χάσει και τα δύο του πόδια. Ωστόσο, μετά από μια μακρά περίοδο αποκατάστασης κατάφερε να σταθεί ξανά όρθιος και να δημιουργήσει μια νέα προοπτική με σύμμαχό του τον αθλητισμό. Από το 2017 άρχισε να γυμνάζεται ως αθλητής στίβου σε Παραολυμπιακό επίπεδο, με τη βοήθεια αθλητικών τεχνητών μελών. Το 2018 κατέκτησε τη 2η θέση στα 200 μέτρα και την 3η στα 400 μέτρα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο. Ένα χρόνο αργότερα, το 2019, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις μήκος με επίδοση 6,80 μέτρα.
  Αποκορύφωμα της προσπάθειάς του αποτέλεσε η συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου κατέκτησε την 4η θέση στο άλμα εις μήκος μεικτών κατηγοριών, καθώς και η επίτευξη του παγκόσμιου ρεκόρ στο άλμα εις μήκος κατηγορίας T62 με επίδοση 7,04 μέτρα. Έγινε παράλληλα ο πρώτος αθλητής στην ιστορία, που με διπλό ακρωτηριασμό, κατάφερε να ξεπεράσει το φράγμα των 7 μέτρων.
  Εκτός από πολυάριθμες αθλητικές διοργανώσεις, συμμετέχει ενεργά σε κοινωνικές δράσεις, πραγματοποιώντας επισκέψεις σε σχολεία και σειρά ομιλιών σε μαθητές και μαθήτριες κάθε ηλικίας. Ο Στέλιος πιστεύει ακράδαντα ότι όταν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα όρια μας μια φορά, αυτά παύουν να υπάρχουν. Η σκληρή δουλειά και η αγάπη για αυτό που κάνεις μπορούν να κάνουν το αδύνατο-δυνατό.

  Βάννα Μαρκετάκη

  Σπούδασε υποκριτική και παιδαγωγικά. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος με εστίαση στο ιατρικό ρεπορτάζ και σε θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος, στην τηλεόραση, σε περιοδικά και εφημερίδες, σε πολλές θέσεις ευθύνης. Από το 2011 έως τον Μάρτιο του 2020 εργάστηκε ως υπεύθυνη περιεχομένου, κειμενογράφος και σύμβουλος επικοινωνίας για ιδιώτες και εταιρίες, καλύπτοντας ένα μεγάλο εύρος επαγγελματικών υπηρεσιών.

  Το lockdown εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19 έφερε στη ζωή της το ΕΛΙΖΑ. Γνώρισε τους ανθρώπους, τα προγράμματα, το όραμα και την κινητήριο δύναμη του μοναδικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού που ασχολείται αποκλειστικά με την κακοποίηση του παιδιού. Εντάχθηκε στην κοινή προσπάθεια του ΕΛΙΖΑ για ένα μέλλον χωρίς τραυματισμένα παιδιά, εμπνευσμένη από το πάθος και την αγάπη των ανθρώπων που το απαρτίζουν.

  Ελευθερία Ντεκώ

  Iδρύτρια της Eleftheria Deko & Associates-Lighting Design Studio και πρωτοπόρος του φωτισμού στην Ελλάδα, η Ελευθερία Ντεκώ δραστηριοποιείται στον χώρο από το 1990 με σημαντική δράση στον θεατρικό και αρχιτεκτονικό φωτισμό, με περισσότερα από 700 έργα συνολικά. 

  Έχει αναλάβει έργα αρχιτεκτονικού φωτισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποσπώντας πολλά διεθνή βραβεία και διακρίσεις όπως το τριπλό βραβείο [D]arc Award, το best of the best 2020 για τον φωτισμό της Ακρόπολης και το διεθνές  LIT για το καλύτερο έργο φωτισμού παγκοσμίως το 2021 και το LIT Award για τον καλύτερο φωτισμό ανάδειξης το 2021 για τον Διεθνή Αερολιμένα της Αθήνας.

  Σημαντική στιγμή στην καριέρα της ήταν και η συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας ως Διευθύντρια και Σχεδιάστρια Φωτισμών των Τελετών Έναρξης και Λήξης, που της χάρισε το διεθνές βραβείο EMMY for Outstanding Lighting Direction για την τελετή έναρξης.

  Η διδακτική της εμπειρία μετράει πάνω από 30 χρόνια, αρχής γενομένης από το 1990, όταν δίδαξε Stage Lighting στο Πανεπιστήμιο της Ν. Υόρκης. Ακολούθησαν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η Σχολή Καλών Τεχνών, όπως και το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. 

  VENUE

  ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
  Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, 115 21 Αθήνα

  PREMIUM PARTNER

  PARTNERS

  Item 1 of 6

  copyright Liquid Media / jenny.gr