Το ginger cake της food blogger

Οι food bloggers έχουν άψογες φωτογραφίες και ό,τι υπάρχει στα πλάνα τους φαντάζει παραμυθένιο ή αλλιώς «Instagrammable». Η συνταγή αυτή, είναι κομμένη και ραμμένη για τη γυναίκα που εμπνέεται από τα social media!

Αν ανήκεις στην κατηγορία των food blogger ή εκείνης που εμπνέεται από τις συνταγές των social media, θα θέλεις φέτος τα Χριστούγεννα να κάνεις τη διαφορά! Τι εννοούμε; Εκεί που όλοι κάνουν gingerbread cookies, τα οποία, μεταξύ μας, είναι λίγο τετριμμένα, εσύ θα φτιάξεις ένα τζιντζεράτο και μυρωδάτο κέικ, το οποίο μπορείς να διακοσμήσεις όπως θέλεις εσύ!

Η διαφορά σε σχέση με άλλα κέικ, βρίσκεται στα υλικά και συγκεκριμένα στην Φαρίν Απ με 5 Δημητριακά Μύλοι Αγίου Γεωργίου, με σιτάρι, όλυρα, δίκοκκο σιτάρι, βρώμη και κριθάρι. Εκτός από την ιδιαίτερη γεύση τους και το αφράτο φούσκωμα, τα κέικ με αλεύρι Φαρίν απ 5 δημητριακών, αποτελούν πηγή εδώδιμων (φυτικών) ινών για τον οργανισμό μας!

Το τζίντζερ και η κανέλα θα δώσουν ένα πλούσιο άρωμα στο κέικ σου, ενώ τα αφράτα κομμάτια, γράφουν άψογα στον φακό για να σε κάνουν να απογειώσεις το περιεχόμενό σου.

Πάμε να δούμε τη συνταγή!

Υλικά:

250γρ. Φαρίν απ με 5 Δημητριακά Μύλοι Αγίου Γεωργίου

100γρ. Βούτυρο φρέσκο

100γρ ζάχαρη

100γρ. μέλι

1 αβγό

1 κουτ. Σούπας τζίντζερ

1 κουτ. Σούπας κανέλα

2 κουτ. Γλυκού μαγειρική σόδα

280ml κατσικίσιο γάλα

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέσα τη ζάχαρη και το μέλι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Το αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τη Φαρίνα Απ με 5 Δημητριακά Μύλοι Αγίου Γεωργίου κοσκινισμένη, τη σόδα, την κανέλα και το τζίντζερ. Ενσωματώνουμε το αβγό και το γάλα.

Ρίχνουμε μέσα το μείγμα από το κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε το μείγμα μας σε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά.

Τσεκάρουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο.

Περιμένουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Βρες όλες τις εορταστικές συνταγές εδώ: