5 λόγοι που η καλή μέρα φαίνεται από... το πρωινό!

Την έκφραση “η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται” την έχουμε ακούσει όλοι και, συνήθως, είναι αλήθεια!

Αν ξεκινήσεις τη μέρα σου με τις σωστές βάσεις, είναι πιο πιθανό να καταφέρεις να έχεις μία μέρα γεμάτη ενέργεια, καλή ψυχολογία και θετική αντιμετώπιση στην επίλυση προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν. Μπορεί να έχεις ακούσει, για παράδειγμα, ότι το πρωί είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας για γυμναστική, αφού γεμίζει τις μπαταρίες σου για το υπόλοιπο της ημέρας και σε εφοδιάζει με την απαραίτητη ενέργεια.

Αντίστοιχα, το πρωινό μπορεί να καθορίσει την υπόλοιπη ημέρα σου, τόσο από άποψη ενέργειας, όσο και ψυχολογίας, ανάλογα τι θα επιλέξεις να φας!

1. Το πρωινό σε βοηθά να τρως καλύτερα όλη την υπόλοιπη μέρα

Έχεις παρατηρήσει ότι αν μια μέρα δεν φας πρωινό και φύγεις τρέχοντας από το σπίτι, μετά πεινάς όλη μέρα και καταλήγεις να μασουλάς όλη την ώρα; Ένα καλό και ολοκληρωμένο πρωινό είναι εκείνο που θα σε βοηθήσει να νιώσεις “γεμάτη” για περισσότερη ώρα μέσα στην ημέρα, ώστε να μην χρειαστεί να μασουλάς όλη την υπόλοιπη ώρα.

2. Το πρωινό σου δίνει ενέργεια

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η τροφή είναι ενέργεια. Όπως το αυτοκίνητο χρειάζεται βενζίνη για να πάρει μπρος, έτσι και το σώμα μας, χρειάζεται καύσιμα για να κινηθεί. Ένα πλούσιο πρωινό, μαζί με τη συνοδεία του φυσικού χυμού πορτοκάλι της αγαπημένης Amita, είναι κάτι τόσο απλό και φυσικό, αλλά ταυτόχρονα τόσο θρεπτικό. Παράλληλα, η Amita είναι ένας εύκολος τρόπος για να πάρεις την ενέργεια που χρειάζεσαι το πρωί, μέσω των υδατανθράκων που περιέχουν οι χυμοί της, αλλά και τις βιταμίνες και την ενυδάτωση που έχει ανάγκη ο οργανισμός σου.

3. Το πρωινό είναι φροντίδα

Πέρα από τα θρεπτικά συστατικά του πρωινού, ο χρόνος που δίνουμε στον εαυτό μας το πρωί, να οργανωθεί, να πιει καφέ, να φάει ένα καλό πρωινό και να μη φύγει τρέχοντας για να προλάβει, είναι σημάδι αυτοφροντίδας. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου το πρωί, να κάτσεις στο τραπέζι και να απολαύσεις το πρωινό σου με ηρεμία, ώστε να ξεκινήσεις τη μέρα σου, όσο πιο ομαλά γίνεται.

4. Το πρωινό κάνει καλό στο μεταβολισμό

Από αυτά που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, τα πρωινό είναι εκείνο που βοηθά τον μεταβολισμό να ξεκινήσει να λειτουργεί το πρωί και να αρχίσει να “καίει”. Κάνοντας ένα καλό ξεκίνημα στον μεταβολισμό το πρωί, τον βοηθάς να λειτουργήσει καλύτερα και όλη την υπόλοιπη μέρα.

5. Το πρωινό βοηθά στη ρουτίνα

Οι άνθρωποι είμαστε πλάσματα της ρουτίνας και της συνήθειας. Το πρόγραμμα μας κάνει να νιώθουμε μεγαλύτερη ασφάλεια και άρα, μεγαλύτερη ηρεμία. Μέσα στο χάος της ημέρας και δύσκολο πρόγραμμα που έχουμε όλοι μας, ένα καθιερωμένο πρωινό γεύμα, είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι για να θέσεις τις σωστές βάσεις για να ξεκινήσει η μέρα σου, έχοντας πάρει ήδη μία γερή δόση ασφάλειας.

Βάζουμε στη μέρα το πρωινό= φροντίζουμε τον εαυτό μας.