Ό,τι μαλλιά κι αν ονειρεύεσαι, είμαστε δίπλα σου.

Για τους περισσότερους, τα μαλλιά είναι χαρακτηριστικό ενδυνάμωσης και έκφρασης.

Δεν είναι τυχαίο ότι όποτε θέλουμε να ξεχωρίσουμε, να νιώσουμε πιο δυνατοί ή να εκφραστούμε, τα μαλλιά μας είναι εκείνα που μας δίνουν τη δύναμη που χρειαζόμαστε.

Δεν θέλουμε ποτέ, κανείς, να νιώσει την ανάγκη να κρύψει ποτέ αυτό που είναι ή να μην είναι όπως ακριβώς νιώθει.

Για ακόμη μία χρονιά, το Pantene, στηρίζει την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα με τη νέα του καμπάνια!

PANTENE Hair Has No Gender 2

Σε σχετική έρευνα* που έγινε προέκυψε ότι το 53% των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων αισθάνονται την ανάγκη να κρύβουν την ταυτότητά τους στη δουλειά, γεγονός που οδήγησε το Pantene να συνεχίσει και για δεύτερη χρονιά την καμπάνια #HairHasNoGender.

*Research: LGBTQ Workplace Issues (catalyst.org)

Η νέα καμπάνια επικεντρώνεται τόσο στη δύναμη που έχουν τα μαλλιά στο να εκφράζουν την ταυτότητα του κάθε ανθρώπου, όσο και στο πόσο σημαντική είναι η υποστήριξη όλων για να μπορούν οι άνθρωποι να αυτοεκφράζονται όπως αυτοί επιθυμούν στο εργασιακό τους περιβάλλον.

Ο βασικός σκοπός του PANTENE είναι να δημιουργήσει περισσότερους σύμμαχους της κοινότητας, παρέχοντας ασφαλείς εργασιακούς χώρους σε όσους δεν τους έχουν και να δώσουν περισσότερες Great Hair Days σε όλους τους ανθρώπους.

Η καμπάνια του PANTENE Hair Has No Gender 2 αφορά 4 άτομα που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, και τα οποία μοιράζονται τις προσωπικές τους ιστορίες από τον εργασιακό τους χώρο, τονίζοντας τη σημασία της αυτοέκφρασης και της δύναμης των μαλλιών σε αυτό το ταξίδι.

Άλλωστε, η συμπερίληψη και η ορατότητα και στο χώρο εργασίας είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα της εποχής μας και αφορά όλους μας.

Το JennyGr πιστό στις αξίες του θέλησε σε συνεργασία με το Pantene να καλύψει το θέμα της εργασιακής συμπεριληπτικότητας για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και για αυτό το σκοπό φέρνει στο προσκήνιο τις εργασιακές ιστορίες και εμπειρίες δύο ατόμων από την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και τις αντιπαραβάλει με τις εμπειρίες και τις προσλαμβάνουσες ατόμων του ίδιου εργασιακού χώρου, αλλά εκτός της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Τι συμβαίνει όταν δύο άτομα από τον ίδιο χώρο μοιράζονται τις εμπειρίες τους;

Τι συνειρμοί προκύπτουν από κάθε εμπειρία και αντιπαραβολή;

Πόσο συμπεριληπτικοί είμαστε στον χώρο εργασίας;

Η Κάθριν καθήγητρια αγγλικών, συγγραφέας και ακαδημαϊκή εισηγήτρια συναντά την Πένυ, καθηγήτρια αγγλικών. Οι δυο τους, ως εκπαιδευτικοί, μιλούν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον χώρο εργασίας, τον ρόλο που διαδραματίζει η εξωτερική εμφάνιση, αλλά και για ποιο λόγο η Κάθριν δεν θα άλλαζε ποτέ τα μαλλιά της αλλά και το ποια είναι! Είναι μία τρανς γυναίκα!

Ο Στέλιος, γιατρός και μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, συναντά τον Μιχάλη σε μία διαφορετική συνέντευξη. Γιατροί και οι δύο, συζητούν τις προκλήσεις του χώρου της ιατρικής, τα στερεότυπα που σχετίζονται με την εμφάνιση και την εικόνα, αλλά και τη θέση που έχει η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα μέσα σε έναν τόσο “αυστηρό” χώρο. Ο Στέλιος, μοιράζεται την εμπειρία του ως queer άτομο και εξομολογείται με ποιον τρόπο τα μαλλιά του τον ενδυναμώνουν!

Photos: Τζίνα Σκανδάμη

Βίντεο: Δώρα Δημητρίου, Χρήστος Λώλος