30 minutes with LEGO®

Η ομάδα του JennyGr, έβγαλε τον πιο Legomaniac εαυτό της, άφησε τη δουλειά, πήγε για παιχνίδι και προσπάθησε να ξαναχτίσει τον κόσμο!

Μία διαφορετική μέρα στο γραφείο

Όλοι νόμιζαν ότι θα είναι μία συνηθισμένη μέρα στο γραφείο, μέχρι που άνοιξε η πόρτα του meeting room και τα μάτια μας αντίκρυσαν εκατοντάδες LEGO bricks σε διάφορα χρώματα.

Εκείνη η μέρα, τελικά, δεν ήταν σαν όλες τις άλλες! Ήταν μία μέρα που με τη βοήθεια του LEGO Group, που γιορτάζει τα 90 της χρόνια, δημοσιογράφοι και συντάκτες έγιναν και πάλι παιδιά και έβγαλαν τον πιο legomaniac εαυτό τους, μέσα από τις κατασκευές τους!

Μέσα σε 30 λεπτά, έχοντας στο μυαλό μας την φράση “Make the World a Playground” και την πρόκληση να δούμε τον κόσμο διαφορετικά, να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι ως ένα mindset και να μπορέσουμε να ξαναχτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο, όπως θα τον έχτιζαν τα παιδιά!

Το παιχνίδι ξεκίνησε, ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος και τα χρώματα πλημμύρισαν τα γραφεία μας!

30 minutes with LEGO bricks: Rebuild the world

Never forget to play!

Make the World a Playground

Ελένη Τσούτση

Οι αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε και όταν υπάρχουν πράγματα που μας βοηθούν να τις αναβιώσουμε αυτό, πραγματικά, είναι ένα δώρο. Το LEGO Group, λοιπόν, μας βοήθησε να γυρίσουμε στα πιο ανέμελα μας χρόνια φέρνοντας στο γραφείο εκατοντάδες μικρά χρωματιστά τουβλάκια! Το concept ήταν να δούμε τον κόσμο διαφορετικά και να τον ξαναχτίσουμε όπως εμείς θέλουμε! Δημιούργησα, λοιπόν, με τα τουβλάκια LEGO μια γλάστρα με μια κόκκινη τουλίπα γιατί το μέλλον βρίσκεται στη φύση. Χρειαζόμαστε έναν πιο «πράσινο» κόσμο με εμάς να δίνουμε περισσότερη αγάπη στα φυτά, τα ζώα και το περιβάλλον. Για μένα, η LEGO δημιουργία μου θα είναι μια υπενθύμιση ότι πρέπει να φροντίζω περισσότερο τη φύση, να ποτίζω τα φυτά μου, να κάνω ανακύκλωση και να προστατεύω το σπίτι όλων μας. Μια μικρή καθημερινή δέσμευση που θα είναι το λιθαράκι για μια μεγάλη αλλαγή.

Για να ξαναχτίσεις τον κόσμο, αρχίζεις από την αγάπη

Κάτια Πετροπούλου

Μπορεί να μην φημίζομαι για την ικανότητά μου να κάνω αριστουργήματα με τα τουβλάκια LEGO, όπως έχουν άλλοι το χάρισμα να κάνουν και τους θαυμάζω γι' αυτό, ωστόσο κάθε φορά προσπαθώ για το καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτή τη φορά, κάνοντας ένα ενδιαφέρον και διαφορετικό break από την εργασία, για να περάσω 30 λεπτά με τα αγαπημένα τουβλάκια των παιδικών μας χρόνων, ήθελα το μήνυμά μου για το "Rebuild the World" να είναι to the point: Αγάπη! Το συναίσθημα εκείνο που έχει τη δύναμη να μας πάει παρακάτω, να μας εξελίξει και να μας βοηθήσει να «χτίσουμε ξανά» αυτόν εδώ τον κόσμο λίγο καλύτερο από πριν. Αν είχα την ευκαιρία να τον χτίσω ξανά, θα άρχιζα από την αγάπη, γιατί κανείς δεν γεννήθηκε για να μισεί. Τα διαφορετικά χρώματα της καρδιάς συμβολίζουν ακριβώς αυτό: τις διαφορετικές μορφές μέσα από τις οποίες μπορεί να εκφραστεί η αγάπη, όπως η εκτίμηση, ο σεβασμός, η κατανόηση και ο θαυμασμός, η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά. Για κλείσιμο, μια ατάκα του αγαπημένου μου ηθοποιού, Λίαμ Νίσον, η οποία είναι απλή και ξεκάθαρη: «Όλοι λένε πως η αγάπη πονάει, αλλά δεν είναι αλήθεια. Η μοναξιά πονάει, η απόρριψη πονάει, η απώλεια πονάει, η ζήλεια πονάει. Όλοι τα μπερδεύουν αυτά με την αγάπη, αλλά στην πραγματικότητα η αγάπη είναι το μόνο πράγμα σε αυτόν τον κόσμο που καλύπτει όλο τον πόνο και κάνει κάποιον να νιώθει όμορφα ξανά. Η αγάπη είναι το μοναδικό πράγμα σε αυτόν τον κόσμο που δεν πονάει».

Change the world, not the climate!

Ελένη Τζάντασεκ

Όταν είδα τα τουβλάκια LEGO και άκουσα ότι το θέμα μας ήταν το πώς θα χτίσουμε το μέλλον, σκέφτηκα αμέσως ότι πρέπει πρώτα να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στο παρόν. Ένας από τους τρόπους είναι να στηρίξουμε τη δημιουργία τοπικών, βιώσιμων και ανθεκτικών τροφικών συστημάτων που θα βασίζονται στην εποχικότητα, ώστε να μειωθεί το ανθρακικό αποτύπωμα του φαγητού που τρώμε- για παράδειγμα, τα μήλα που αγοράζουμε το καλοκαίρι έχουν μεγαλύτερο ανθρακικό αποτύπωμα από τα μήλα που καλλιεργούνται και συλλέγονται στην εποχή τους. Το ίδιο ισχύει και για τα προϊόντα που πρέπει να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις για να φτάσουν στο πιάτο μας. Αυτό συμβολίζει λοιπόν και το χωράφι με τα μαρούλια που έφτιαξα με τα τουβλάκια LEGO. Το μέλλον του πλανήτη είναι η βιώσιμη ανάπτυξη και δεν θα μπορέσουμε να την πετύχουμε χωρίς πράσινες γεωργικές πρακτικές.

Sandy Overshot

Sandy Overshot

Σε ένα νέο κόσμο η εκπαίδευση είναι σημαντική!

Κλέλια Φατούρου

Δεν θυμάμαι ποτέ τον εαυτό μου να παίζει με παιχνίδια LEGO. Υπήρχε πάντα ένα εμπόδιο μεταξύ εμού και οτιδήποτε που είχε να κάνει με κατασκευές. Ωστόσο, πάντα θαύμαζα εκείνους που μπορούν να πάρουν μερικά τουβλάκια και να δημιουργήσουν ένα έργο τέχνης από το μηδέν. Έτσι, όταν άνοιξα την πόρτα του meeting room κι αντίκρισα τα αμέτρητα, χρωματιστά τουβλάκια, ένιωσα έναν δισταγμό αρχικά. Ωστόσο, ευχαριστήθηκα πολύ τη διαδικασία και ένιωσα ότι λειτουργεί εντελώς ψυχοθεραπευτικά. Όταν άκουσα το project Rebuild the World, σκέφτηκα ότι όπως και να ξαναχτίσεις τον κόσμο, το μεγαλύτερο εφόδιο είναι η μόρφωση. Στα σχολεία θα μάθεις αυτά που χρειάζεσαι για να σώσεις τον κόσμο, αρκεί να είναι ασφαλή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα έμενα σε ένα χρώμα. Έπαιξα με όλα, είδα τις φανταστικές οικολογικές δημιουργίες των συναδέλφων μου και πέρασε μία ώρα γεμάτη γέλιο και (ναι, γιατί όχι;) κατασκευές. Είναι τεράστια η χαρά του να φτιάχνεις κάτι από το μηδέν.

Το μέλλον είναι πολύχρωμο

Μάρθα Κουμπάνη

Tα LEGO, τα τουβλάκια που έχουν μεγαλώσει γενιές παιδιών και τα οποία αγαπήσαμε κι εμείς ως παιδιά, είναι συνώνυμα της φαντασίας και δημιουργικότητας. Έτσι όταν μας ζητήθηκε να ξαναχτίσουμε το μέλλον με την βοήθεια τους, ξέραμε ότι το αποτέλεσμα θα ήταν πολύχρωμο. Ενα μέλλον καλύτερο για όλους, χτισμένο με πολλή αγάπη, καλόσυνη και ελπίδα, γνωρίσματα που χαρακτηρίζουν τα παιδιά. Έτσι, για λίγο, γυρίσαμε τον χρόνο πίσω γίναμε, ξανά, μικρά παιδιά και φτιάξαμε ο καθένας το δικό του έργο, με έμπνευση την ανοικοδόμηση ενός νέου ομορφότερου κόσμου όπως τον ονειρευόμασταν. Όπως θα θέλαμε να τον προσφέρουμε στις επόμενες γενιές. Σε αυτόν, το περιβάλλον είναι προτεραιότητα, για αυτό και δημιούργησα δύο καταπράσινα δέντρα, σαν μια υπενθύμιση ότι δεν πρέπει να τα καταστρέφουμε, αλλά, αντίθετα, να τα προστατεύουμε και να φυτεύουμε νέα. Tα δέντρα είναι η ανάσα μας, η δροσιά μας, και η φύση το σπίτι μας που οφείλουμε να φροντίζουμε.

Rebuild the world με λιγότερα σκουπίδια

Κατερίνα Νανοπούλου

Γνωρίζατε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, κάθε χρόνο παράγουμε σχεδόν δύο δισεκατομμύρια τόνους σκουπίδια; Αυτός είναι και ο λόγος που για τη δική μου LEGO δημιουργία έφτιαξα έναν κάδο σκουπιδιών. Ναι, κάδο σκουπιδιών και όχι κάδο ανακύκλωσης, γιατί αν θέλουμε να ξαναχτίσουμε τον κόσμο, δεν αρκεί να ανακυκλώνουμε. Είναι πολύ σημαντικό να μειώσουμε, όλοι μας, τις ποσότητες των σκουπιδιών που παράγουμε, αν θέλουμε ο πλανήτης μας να έχει ελπίδα για το μέλλον. Αυτός ο κάδος απορριμμάτων, θα ήθελα να λειτουργήσει ως υπενθύμιση προς όλους μας, ώστε την επόμενη φορά που θα πάμε για ψώνια να θυμηθούμε να πάρουμε τη δική μας σακούλα, να επαναχρησιμοποιήσουμε γυάλινα τάπερ και δοχεία και να σκεφτούμε διπλά πριν επιλέξουμε μία πλαστική συσκευασία, ώστε να μειώσουμε πολύ το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα!

Rebuild the World with LEGO bricks!

Item 1 of 4

Building LEGO® love for 90 years